Een eigentijds concept

De vier maanden oude Max heeft plezier. Hij lacht en maakt vrolijke geluidjes, terwijl zijn moeder Sandra met een handdoek het zweet van haar voorhoofd veegt. Met een speciaal hiervoor ontwikkelde gordel wordt hij dicht bij zijn moeder gehouden. Sandra gebruikt zijn gewicht voor haar krachtoefening, terwijl Max van de vloeiende bewegingen en het contact met zijn moeder geniet. Samen met andere mama's en hun baby's, die allen tussen de drie en zeven maanden oud zijn, neemt Sandra deel aan een fitdankbaby® cursus.

Fitness en baby's, dat was tot nu overduidelijk niet met elkaar te combineren. Dit concept brengt daar verandering in. Maar wat is er zo nu, zo bijzonder aan dit concept?

De cursus brengt twee onderdelen samen: fitnesstraining voor jonge meoders en spelenderwijs oefeningen voor de baby's. De baby is er niet alleen maar bij, maar is een tevens een belangrijk onderdeel van de cursus. De baby wordt bij alle onderdelen betrokken. Ons programma zorgt voor een betere conditie, we trainen de probleemzones (benen en billen) en hebben veel aandacht voor houdingsverbetering. Ook leren wij de mama's hoe zij op een verantwoorde manier kunnen tillen en opstaan, waardoor de training functioneel is afgestemd op het dagelijks leven. De mama's oefenen in het aanspannen van de bekkenbodemspieren en stretchen de spieren die in het dagelijks leven veel worden gebruikt. 

"Wij vinden het belangrijk dat de mama's aktief blijven. Veel vrouwen vonden tot nu toe niet voldoende motivatie om te sporten en verliezen na vele jaren uiteindelijk de aansluiting. fitdankbaby® biedt de mogelijkheid om op een ongecompliceerde en daarbij meeslepende en effektieve manier hun lichaam weer in vorm te krijgen. Daarnaast beleven ze op een bewuste manier de ontwikkeling van hun baby, leggen contacten en eventueel ruilen ze deze uit. Dat komt de hele familie op lange termijn ten goede", aldus Rebecca Köhler die het concept bedacht.

Over ons

fitdankbaby® is ontstaan in Augsburg in 2007. Sinds 2010 leidt fitdankbaby® instructreurs en instructrices op middels verantwoorde opleidingen door professionals. Het concept breidde zich snel uit binnen Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Tsjechië en verovert nu Nederland.

Goed voor moeder en kind

Binnen het fitdankbaby®-concept is de baby de hele training verbonden met de moeder middels speciaal ontworpen gordels. Hierdoor is het kind vertrouwd en rustig. Dit geeft de moeder de rust en vrijheid om haar oefeningen zo optimaal mogelijk uit te voeren waarbij ze gebruik maakt van het gewicht van de baby. Een betere combinatie bestaat niet!

Voor baby's vanaf 3 maanden

fitdankbaby®
Mama's met baby's vanaf drie maanden

De fitdankbaby®-gordel

De speciaal ontwikkelde fitdankbaby® gordel garandeert maximale ondersteuning en veiligheid voor moeder en kind en dient tevens als veelzijdig trainingsapparaat.